Lekker makkelijk: zakenreis en privévakantie samen verzekerd

In één keer al uw buitenlandse reizen verzekeren, of het nu gaat om een zakenreis of om de vakantie met uw gezin? Ja, dat kan. Hoewel de risico’s van beide soorten reizen anders zijn, mag u de verschillende verzekeringen combineren.

Nieuws
Datum: 21-06-2019

U steekt regelmatig de grens over. Soms om klanten te bezoeken of om een congres bij te wonen, maar ook wel om met uw partner een stedentrip te maken of om met uw gezin een strandvakantie te houden. Het kan ook zijn dat u zakenreis en privéreis combineert. Toch moet u voor die verschillende reizen eigenlijk verschillende reisverzekeringen afsluiten. De reizen brengen namelijk andere risico’s met zich mee en/of vragen om andere oplossingen.

Verschillende risico’s

Bent u voor uw ontspanning op vakantie, dan is bijvoorbeeld de kans op voedselvergiftiging of een zonnesteek groter dan wanneer u een zakenreis maakt. Op vakantie kunt u het een dagje rustig aan doen als u ziek wordt, op een zakenreis kan dat vaak niet. U wilt dan een vervanger over laten komen. En als u op vakantie pech onderweg krijgt, is dat vervelend, maar heeft u de tijd om het probleem op te lossen. Op zakenreis betekent autopech dat u niet op tijd bij uw klant kunt zijn. Dan wilt u direct een oplossing. Ook kunt u voor zaken landen aandoen waar de politieke situatie gespannen is. U kunt dan eerder te maken krijgen met een gewapend conflict of binnenlandse onlusten. U wilt dan snel geholpen worden en hoge extra kosten vergoed krijgen.

Koppeling zakelijke en gewone reisverzekering

Nu begrijpen reisverzekeraars wel dat u geen zin heeft in ingewikkeld gedoe met twee verschillende verzekeringen. Daarom bieden zij vaak de mogelijkheid uw doorlopende particuliere en doorlopende zakelijke reisverzekering aan elkaar te koppelen. U hoeft dan niet meer na te denken waar u welke schade claimt, maar kunt u op hetzelfde adres terecht. Ook kunnen verschillende mensen onder de dekking vallen. Uw gezinsleden natuurlijk, maar ook alle mensen die voor uw bedrijf reizen, inclusief stagiairs en externen.

Regel het nog voor de vakantie

Welke privé- en zakelijke reisrisico’s u precies op de gecombineerde reisverzekering afgedekt wilt zien, bespreken wij graag met u. Neem snel contact op met ons kantoor om u nog voor de zomervakantie te laten adviseren en de polissen in orde te laten maken.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.